неделя, 9 август 2015 г.

Видове виртуални и реални приятели

;)   преди четене превключете на режим "с чувство за хумор"  :)

Приятелят/ приятелката HARD-DISC – помни всичко, заВинаги…, по наша вина.Приятелят/-ката EXCEL – казват, че може да прави много неща, но ние го/-я използваме само за основни нужди.Приятелят/-ката SCREENSAVER – не става за нищо, но поне е заБавен.


Приятелят/-ката INTERNET – винаги трудно достъпен.

Приятелят/-ката SERVER – винаги е зает, когато имаме нужда от него.

Приятелят/-ката E-MAIL – от десет неща, които ни казва, осем са безмислици, останалите сто са непоискана реклама.

Приятелят/-ката VIRUS – също така познат като „съпруг/-а” на друг, появява се, когато не го/-я очакваме, инсталира се сам и използва ресурсите ни. Ако се опитаме да го деинсталираме, ние със сигурност губим нещо (като продължителна инфекция, например). А ако не се опитаме да го/-я деинсталираме, губим всичко останало.

Приятелят/-ката FACEBOOK – при всяко рестартиране изисква ръчно изключване от 3G мрежата. В противен случай се включва автоматично и източва най-безценното – времето и чувствата ни, без да гарантира реалното им покритие.

Приятелят/-ката EYE TO EYE – вървящ задължително с разгърнатото приложение SHOULDER BY SHOULDER, е единственият вид, с когото преживяваме реален живот (LIVE / на живо). Податлив е да използваме въображението си, за да подобрим версията му/-й. Но само при този невиртуален вид, можем да блокираме жадното чуждо въображение да ни проучва, източва, залъгва и използва за своите експерименти.

*

photo web

Приятели, изключвайте лаптопите и елате да се потопите тук при нас.

§

Няма коментари:

Публикуване на коментар