сряда, 11 февруари 2015 г.

Драги ни Свети Валентине и ти Свети Трифоне

и всички вие техни почитатели и наши приятели,


LAUGHfamilia  LOVEfazanoviДа посрещнем един Незабравим ден и нощ на влюбените, на опиянените от омайното питие Любов! Да покажем на любимия си колко е специален за нас! Но да не забравяме нито един от обичните си хора и домашни любимци, които правят живота ни топъл и уютен, тези, които само като ги погледнем и сърцата ни се обливат с нежност и блаGODарност, че споделят приключението-живот с нас. Приятели!

photo web


    Напълнихте ли сърцата и чашите си с тази амброзия? (питието на боговете, ако трябва да отговаряте на въпроси в някоя игра:)
     Тогава наздраве! Много здрава да е любовта ви! И добри сърцата ви.
    Валентин на български е Здравко. Ха със здраве, здраво дръжте или гушнете своя любим и напред в една посока да вървим... или завъртим. Ла-фа-ми-ло и ре-вълнуващо е... :)
    Очите на влюбените са като мощни фарове - дори през мъглите на живота ни извеждат на житейския връх Щастие! 

photo web


   За нас, "влюбените със стаж" вече... GODини (оле, половин живот, и то какъв живот!), не е тайна, че любовта е горивото на живота, Божествената движеща сила.

   Не само душите ни, и телата ни се нуждаят от любов! 

   Ние затова сме аЛа Шрек и Шречка (комплимент на наш почитател).


  
   Имаме апетит за живот и дори злоупотребяваме с питието Любов. Но го предозираме не само един към друг, към всички.  

   Най-смешни са "враговете ни". Не знаят как да реагират на нашата глупост да ги обичаме и да ги оставяме сами да си измислят поводи да ни се дразнят и мразят. Понякога ни е много тежко да ги гледаме как ни се сърдят, че сме тъй отвратително добронамерени. 
   Дори, когато ни мятат обвинения, че това нашето е позьорство и празни думи, не можело да живеем в "осъществена своя реалност пълна с любов и щастие", пак им отвръщаме с обич и намигване. Скука, да, но това е положението при нас - скучно положително. Скучни сме. НеоригинЛАФни сме. Изтъркани сме... Но има хора, които искат да се отъркат в нас. Още не сме изтъркани и отънели дотолкова, че да не се забелязваме. Бременни тичат след нас да ни пипнат за лесно раждане.
    Тях питайте защо. 
    Ние си знаем само нашето.
   Заинатили сме се в изтърканите си опити да сме ЧО-вечно препълни от ОбиЧ и да я разливаме щедро. Затова, сигурно, Господ ни е дал по-масивни резервоарчета (тела). 

   Постоянно сме на диети без злоба и завист, и никога на диета без обич и усмивки! 
   
   Отдавна сме на този свят и сме разбрали, че когато пропускаш през вените си кръв, окислена от омраза, тровиш себе си. Негативизмът, озлоблението, настървението към другите, които не харесваме или завиждаме на щастието им, са най-силните отрови за нас самите, правят нещастни нас, а не мишените ни!
    Ние лафамилно сме изложени постоянно и на любовта на почитателите, но и на  "нелюбов" и на злобица сме подложени, и на  интригантска преса, което обаче, не ни прави по-малко щастливи. Защото имаме вълшебен щит - знае какво да пропуска и кое да отблъсква. И вие си го имате. Нарича се сърце. То е и нашия най-вещ инструктор по безопасно и пълносърцо живеене, дивеене, смехоумеене.
 
   В чудесния ден и в още по-чудесната нощ, в който честваме тази съзидаваща мощ - Любовта, пожелаваме на всички ви, ухапванията на отровния бит да будят у вас само победоносна усмивка! 
   Природният закон е такъв - който забива в нас отровното си жило, приключва "играта", а ние само получавате повече имунитет. Серумът любов е велико откритие - противоотрова срещу всякакво разрушение на всяко ниво, от клетъчно до духовно. Ако приемаме редовни дози Любов, ако не забравяме едната лъжичка минимум на ден, тя ще е нашия щит. 

    Нахалост обичай, нахалост не мрази!
   И не чакайте любовта да ви споходи! Вие походете. Идете до магазина или мазето, места, където се къта питието на Трифон, вземете бутилка и сипете, сипете и на човека до вас, отпийте... 
    В живота е така, всичко е безспирно действие, дори когато хитроумно се опитваме да го обезсърчим с бездействие. И при любовта е така, иска действане. Пълнете сърцата и чашите до горе, нищо не пада от небето. БОГатството е в нас, а не над нас, та да ни се пуска това, за което Го молим, нали? Защото Той ни е дал всичко най-безценно още с първата глътка възДУХ. А нашите молитви са всъщност отправената ни блаGODарност.
 
  И моля ви, не казвайте "аз не чествам чужди празници", защото всеки повод да почетем Любовта, Играта, Радостта, е урок за човечност. 
  Не се самоотлъчвайте от човечеството заради празнословни паричини и злонамерено преразказани религави легенди... ;) 
   Не си причинявайте нехайното "не празнувам", защото само нещо ваше ще остане празно,  докато другите пълнят чашите и сърцата си с любов, вълнения и спомени. 
   Не казвайте "не" на никоя причина за усмивки и споделено щастие. Не се отказвайте, пАричини винаги се намират, но те нямат нищо общо с "всичко е любов". Не можете да го отречете дори и в най-добрите си дни на отрицание. 
    Всичко = Любов = Е = mc2
   Това, че някой решава да спре и да се блокира, не стопира Енергията в него, докато той е участник в Живота. Ако, обаче, някой от вас, приятели, има необорими доказателства за обратното, моля, изпратете ни ги, за да не се излагаме ;) да ви ква-квакаме оглушително и да ви цитираме староИзветрели, овехтели ква-ква-квантови закони.  ;)

   Надяваме се, смехолистичната ни лекция в навечерието на Праз...ника, така де, Пълника,  да ви е полезна! За-лягайте над уроците с любимия и учете, учете се на любов! И умната, че ще се изпитваме

   В тази Голяма Игра - живота, за радост или за беля, номерът е да останем до ла финала, а не да отпаднем, заради чужди елиминации!  ;) Нека светите Валентин и Трифон да ни закрилят!

   Драги Свети Валентине и ти Свети Трифоне, окрилявайте ни с любов и щастие! 


                                                                                                   Елена Начева © ЕLA

              Ние от LOVЕфамилия ви изпращаме хиляди чаши, пълни с усмивки 
                     и две пълнолуди кофи смях  


photo webТекстове © Всички права запазени.
Copyright
"Кабинет по Смехотерапия - 1 част" от Елена Начева 
Изд.ЕЛА.2012.Bulgaria. ISBN 978-954-90-100-6-0

Няма коментари:

Публикуване на коментар